h

Onderhoud huurwoningen Bernardus wonen

3 januari 2016

Onderhoud huurwoningen Bernardus wonen

Bernardus Wonen te Oudenbosch onderhoudt haar woningen dusdanig beroerd dat dit flinke overlast bezorgt bij de huurders. Men kan dan denken aan onder andere vocht, schimmel, scheuren, rottende kozijnen, lekkende garage daken enzovoort.

 Hier betaalt men geen  huur voor. Bernardus Wonen heeft de plicht om haar woningen te onderhouden. Er wordt nauwelijks tot niets aan gedaan ondanks diverse verzoeken van de huurders. Dit brengt hun slogan “ hart voor de klant” in een ander daglicht.

De huurders kunnen concreet een klacht indienen bij Bernardus Wonen in eerste instantie en daarna eventueel bij de regionale geschillencommissie en/of de huurcommissie. Bij deze huurcommissie kan met huurverlaging aanvragen totdat de problemen zijn opgelost. Wilt men een schadevergoeding, omdat er schade wordt geleden door achterstallig onderhoud dan zal men de gang naar rechter moeten maken. Via het huurpunten systeem kan men berekenen of men niet teveel huur betaalt zeker als er sprake is van achterstallig onderhoud.

Het kan niet zo zijn dat de woningbouwvereniging huurders jaarlijks opzadelt met huurverhogingen en geen of onvoldoende onderhoud pleegt. De SP zal begin 2016 de buurten ingaan met een vragenlijst om concreet in kaart te brengen wat er precies speelt bij de diverse huurwoningen.

Huurders moeten stappen durven te nemen. Alleen op deze manier kan men gezamenlijk een vuist maken tegen Bernardus Wonen.

Als u behoefte heeft om nu al uw klacht of reactie aan ons te vertellen. Dit kan via onze website

halderberge.sp.nl 

Reacties

ik zit met een hoekhuis waar vanalles aan mankeer zowel buitenkant van huis als in mijn huis muren vol scheuren muizen op de vliering vloer loopt zo scheef dat mijn meubels er erg onder lijden. insktennestjes wespen en liefheersbeestjes echt bizar. en er word nergens niks aan gedaan, wat kan ik toch doen . ik ben sinds ik hier woon van 2012 veel ziek en klachten . zal niet voor niks zijn. kan u mij helpen??
mvg Nathalie

Geachte SP.
Kunt u ook op de Lage Made te Oudenbosch komen
ik huur namelijk van Oudenbosch wonen BV. verhuurder Smitlan.(huidige verhuurder).
Ik heb al 24 jaar lang een conflict met verschillende verhuurders betreft water in de convectorput.
Ik hoop van u te horen en groet u,
Eus
.

Hier idem dito , om de hoek bij lage made....ook een hoekhuis. Overal scheuren,verzakkingen,stank geen idee wat, scheuren die ze dichtkitten maar helft vergeten. Kan blijven bellen . Bel maandag weer met hele lijst. Bovendien zware ergenis aan die treinen hier....met roosters open of dicht maakt het amper verschil in dr slaapkamer. Tis hier ook niet warm te krijgen. Moet je nog verhoging betalen voor isolatie.....ben gek. Tocht heer langs alle kanten komt gewoon door de muren

Reactie toevoegen

U bent hier